Iedereen krijgt in het leven vroeg of laat wel eens te maken met het verlies van een dierbare. Dat verlies kan een grote impact hebben en zich uiten in verdriet of een leeg gevoel van binnen. Ook worden dagelijkse dingen ineens minder belangrijk. Dit verlies verwerken wordt vaak rouwverwerking genoemd. Rouwverwerking heeft dus vooral betrekking op het verlies van een dierbare. Verliesverwerking behoeft niet alleen het verlies van een dierbare te zijn maar kan ook verlies van baan, scheiding of kinderwens zijn die niet uit komt. Verliesverwerking is dus niet direct gekoppeld aan het overlijden van iemand.

Verlies en rouw met het vaak bijbehorende verdriet / pijn kan voor de rest van je leven erbij horen maar als je dat accepteert, wat zeker niet meevalt, kun je ook de lichtpuntjes zien.

H.E.L.P kan je hierbij helpen met ondersteunende gesprekken en of cognitieve gedragstherapie eventueel samen met een E-Health module.

Indien de rouwepisode voortduurt of ernstige vormen aanneemt, kun je denken aan een depressie. Ook hierbij kan H.E.L.P u verder helpen.

Een uitleg van cognitieve gedragstherapie, E-Health vindt u onder de kop behandelingen het item Behandelmethoden.  

Uitleg over een depressie vind u onder de kop behandelingen.